Thumbnail image
UDHETIMET E GULIVERIT - JONATAN SWIFT
10.00 € Disponueshmëria: I padisponueshëm
Përshkrimi

SWIFT BËN PROTAGONISTË TË TIJ NJË MJEK NË BORDIN E ANIJES, E PASTAJ NJË KAPITEN DHE I NIS NË UDHËTIME. ATËKOHË UDHËTIMET AVENTURESKE ISHIN “MODA” E SHOQËRISË, POR EDHE TEMA TË PREFERUARA TË LETËRSISË. PROTAGONISTI I TIJ, MJEKU LEMUEL GULLIVER, VENDOSET NË BORDIN E NJË ANIJE PËR TË SHKUAR NË KATËR DESTINACIONE. NDALESA E PARË ËSHTË NË ISHULLIN E LILIPUTËVE, KU GJITHÇKA, QË NGA NJERËZIT E DERI TEK OBJEKTET, JANË NË PËRMASA MJAFT TË VOGLA. MË TEJ AI NDALON NË BROBDINGNAG. NË TË KUNDËRT NGA ISHULLI I PARË, KËTU E GJEJMË PROTAGONISTIN TONË NË VENDIN E GJIGANTËVE. RAPORTET PËRMBYSEN. MJEKU KTHEHET TANI NË KUKULLËN E VAJZËS SË MBRETIT. NË PJESËN E TRETË TË UDHËTIMIT GULIVERIN E SHOHIM NË LAPUTA. PËRMES NDODHIVE DHE PERSONAZHEVE, SWIFT KA NJË SATIRË TË DREJTPËRDREJTË NDAJ FILOZOFËVE, HISTORIANËVE DHE SHPIKËSVE. NË ISHULLIN E GLUBDUBDRIB, GULIVER EVOKON HIJET E TË MËDHENJVE TË ANTIKITETIT DHE NGA PËRGJIGJET E TYRE ZBULON MESKINITETIN. NDËRSA PRANË STRULDBRUG, NË VENDIN E TË PAVDEKSHMËVE KUPTON SE FATKEQËSIA MË E MADHE E NJERIUT ËSHTË QË TË MOS I GJEJË ASNJËHERË FUNDIN JETËS. NË PJESËN E KATËRT, MË NË FUND MES VIRTUOZITETIT TË KUAJVE HUIHNHNMËVE VË NË KONTRAST BRUTALITETIN E YAHOO, KAFSHË ME PAMJE NJERËZORE. NUK EKZISTON NË LETËRSINË PERËNDIMORE NJË “DËNIM” I TILLË I NJERËZIMIT SI AI QË GJENDET NË “UDHËTIMET E GULIVERIT”. KRITIKA NDAJ VLERAVE, NDAJ BESIMIT DHE SHKENCËS, NGA POLITIKA TE KULTURA, SHKON DERI ATY SA TË KËRCËNOJË VETË RRËNJËT E EKZISTENCËS. POR MJESHTËRIA E SWIFT KA BËRË QË KY LIBËR TË PRANOHET LEHTËSISHT NGA LEXUESIT.

Cilësitë

Shtëpia botuese Zenit
Viti i botimit 2010
GTIN 9789995671754
Kodi i produktit ZENIT

Vlerësimet1
5.00 (1 vlerësime)

Super

Aid e mërkurë, 19 qershor 2019

Ja vlen te lexohet

A ju ndihmoj ky vlerësim?
SHIKO MË SHUMË PRODUKTE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

Vazhdo blerjen