Thumbnail image
LIBRI I TË VDEKURVE - AZEM QAZIMI
5.00 € Disponueshmëria: I padisponueshëm
Përshkrimi

HISTORIA NISTORE E KËSAJ PËRMBLEDHJEJE MADHËSHTORE ËSHTË MËRTISUR PREJ TERRIT TË LASHTËSISË. AUTORËSIA I PËRSHKRUHEJ ZOTIT TOT, SHKRUESIT TË ZOTAVE; TOTI, GJATË KRIJIMIT, SHQIPTOI FJALËT, TË CILAT U TRUPËZUAN NGA PTAHU DHE KHENEMUI. LIBRI I TË VDEKURVE, QË KONSIDEROHEJ FORT I VJETËR QYSH NË KOHËN E MBRETËRIMIT TË SEMTIT, MBRET I DINASTISË SË PARË, U KOPJUA, U RIKOPJUA DHE U SHTUA NGA BREZNIA NË BREZNI PËRGJATË NJË PERIUDHE PREJ AFËR 5000 VJETËSH. EGJIPTIANI I PËRSHPIRTSHËM, QOFTË KY MBRET A BUJK, MBRETËRESHË A SHËRBËTORE, JETONTE ME MËSIMET E LIBRIT TË TË VDEKURVE NDËR SY; AI KALLEJ NË VARR NË PAJTIM ME UDHËZIMET E TIJ DHE MBËSHTESTE SHPRESËN PËR JETË A LUMTURI TË AMSHUAR NË EFEKTSHMËRINË E HIMNEVE DHE LUTJEVE TË TIJ, SI DHE NË FJALËT E FUQISË. KAPITUJT E LIBRIT AI NUK I KONSIDERONTE SI NJË LËNDË PËR USHTRIME GRAMATIKORE, POR SI UDHËRRËFYES TË TËRËFUQISHËM PËRGJATË RRUGËS, E CILA, PASI KALONTE MESPËRMES VDEKJES DHE VARRIT, E SHPINTE ATË NË MBRETËRINË E DRITËS DHE TË JETËS DHE NË PRANINË E QENIES HYJNORE, OZIRISIT, ATIJ QË NGADHËNJEU MBI VDEKJEN, ATIJ QË BËRI TË MUNDUR "RILINDJEN" E BURRAVE DHE TË GRAVE.

Cilësitë

Shtëpia botuese Zenit
Viti i botimit 2011
GTIN 9789995678760
Kodi i produktit ZENIT

Vlerësimet0
(0 vlerësime)

Nuk ka ende asnjë vlerësim

SHIKO MË SHUMË PRODUKTE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

Vazhdo blerjen